Sc Joure wint van Quick, promotie nabij

Geplaatst: 03-06-2013 13:39

DEN HAAG - Sc Joure heeft goede zaken gedaan in de halve herkansingscompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. De eerste wedstrijd werd in Den Haag gewonnen van hoofdklasser Quick met 0-1. Hiermee is een uitstekende uitgangspositie behaald voor het behalen van de hoofdklasse volgend seizoen.

Sc Joure had het eerste kwartier het beste van het spel en had ook op voorsprong moeten komen. Na een snelle aanval werd uiteindelijk de keeper de Jouster aanval teveel en belandde de klutsbal net niet in de goal. Quick kwam hierna iets beter in de wedstrijd, maar er was geen sprake van een kentering. De verhoudingen bleven enigszins gelijk, en zo ook de stand. De rust ging de boeken in met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam Quick beter uit de verf. Joure werd teruggedrongen, maar kon het doel wel schoon houden. Joure loerde op de counter en kwam er een aantal keren zeer snel en gevaarlijk uit. Goals vielen er niet in die periode. Quick bleef aandringen en kreeg 20 minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid op de 1-0. Gelukkig kon de (reserve)doelman de bal nog net naast de goal werken. Even later ging een schot van Quick net naast en een minuut of acht voor tijd bracht de Jouster doelman opnieuw redding. Als de goal dan niet valt, valt ie meestal aan de andere kant en dat was nu ook het geval. Een vrije trap op het middenveld werd naar de linksbuiten van Joure geschopt die op zijn beurt Jurre Hoogeveen bediende. Die hoefde bal alleen nog maar binnen te tikken.

Na de wedstrijd volgde nog een penalty reeks, die door Joure verloren werd met 4-3. De reeks biedt als beslissing als er meerdere teams met hetzelfde aantal punten eindigen.

Overigens gaat de nummer 2 ook naar de hoofdklasse, aangezien Achilles '29 besloten heeft om de promotie naar de Jupiler League ook daadwerkelijk te laten plaatsvinden.