Sc Heerenveen boekt eerste zege

Geplaatst: 27-09-2012 11:52|© Foto: JouwJoure.nl

WERKENDAM - Sc Heerenveen heeft zijn eerste zege van het seizoen eindelijk te pakken. Goed, de tegenstander in de nationale beker was een amateurclub maar wellicht een mooi moment om vertrouwen op te doen. De Kozakken Boys hoopte voorafgaand op de wedstrijd nog op een goed resultaat tegen het kwakkelende Heerenveen, maar moest toch zijn meerder erkennen in de Eredivisie club. Op een tweetal kansen voor de amateurs na, was het éénrichtingsverkeer gisteravond. De wedstrijd was voor rust al beslist door twee doelpunten van IJslander Finnbogason.

De tweede helft veranderde er weinig aan het speelbeeld en kwamen er nog twee doelpunten bij voor Sc Heerenveen. Ook nu was het Finnbogason die de doelpunten op zijn naam mocht schrijven. Kruiswijk miste overigens een goede kans op een goal na een rush vanaf eigen helft. Hij faalde echter voor de keeper. Met de 0-4 winst mag Sc Heerenveen in ieder geval naar de derde ronde van de KNVB beker.