Sc Joure wint opnieuw en blijft in 3e klasse

Geplaatst: 26-05-2012 23:51

ELAHUIZEN / OUDEGA - Sc Joure heeft zich gehandhaafd in de derde klasse van het amateurvoetbal op zaterdag, maar gemakkelijk was het niet. De tegenstander in een tweeluik voor promotie dan wel handhaving was vierdeklasser De Wâlde uit Elahuizen / Oudega en die had in de eerste wedstrijd al laten zien niet onder te doen voor de Jousters. De eerste wedstrijd in Joure eindigde nog wel nipt in het voordeel van de thuisclub (4-3). Een teken aan de wand dat Joure in de uitwedstrijd op haar tellen moest zijn.

Sc Joure moest het in de alles beslissende wedstrijd zonder haar topschutter Rogier de Bruin doen, deze was namelijk geschorst. Zijn broer Martijn was wel van de partij en deze bracht Joure al in de eerste minuut op voorsprong door een vrije trap binnen te schieten. Joure leek op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Net als in de thuiswedstrijd was het spel de rest van de eerste helft aan de kant van de Jousters bedroevend en hierdoor kon de Wâlde terugkomen. Het duurde evenwel tot de 15de minuut, maar toen was het Wiebren Landman die alleen voor keeper Lenis de verdiende gelijkmaker binnenschoot. De thuisclub had daarna legio kansen om op een riante voorsprong te komen, maar faalde in de afronding. Toch werd het nog voor rust 2-1. Hette-Pieter Wink werd niet aangepakt door de verdediging en had vrije doorgang richting de Jouster goal, waar hij keeper Lenis kansloos liet. Al met al een eerste helft met voldoende kansen voor beide partijen, maar een verdiende 2-1 voorsprong voor de thuisclub. Al had deze hoger moeten uitvallen.

In de tweede helft stond er een ander Sc Joure. Blijkbaar was het tot de Jouster doorgedrongen dat dit toch echt de laatste kans was om zich te handhaven in de 3e klasse. In tegenstelling tot de eerste helft waren er in de eerste twintig minuten maar weinig kansen te tellen. De eerste echte kans was in de 64ste minuut en was voor Joure. Anton Jellema kopte van dichtbij over. Even later kwam Joure toch op gelijke hoogte door een mooie volley van Murk de Vries. Joure zat weer op rozen, maar ging niet achterover hangen. Nee in plaats daarvan werd op de winst gespeeld. Na 2 goede kansen voor de Jousters, die er beide niet in gingen, was het weer de beurt aan De Wâlde. Geert Hiemstra haalde uit, keeper Lenis was geklopt, maar tot opluchting van de Jousters ging de bal via de paal naast. In de slotminuten ging De Wâlde alles op alles spelen en perste er een heus slotoffensief uit. Met hangen en wurgen bleven de Jousters overeind, om in de slotminuut handhaving in de derde klasse veilig te stellen. Het was Sebastiaan Kooistra die met een volley de beslissende 2-3 maakte.