Actie inbraakpreventie in gemeente Skarsterlân JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

Actie inbraakpreventie in gemeente Skarsterlân
Geplaatst: 10-03-2012 09:38

Het aantal woninginbraken in de gemeente Skarsterlân stijgt sterk. In 2010 werd 24 keer ingebroken, in 2011 was dit 69 keer. In de eerste twee maanden van dit jaar werd zelfs al 15 keer aangifte gedaan van een woninginbraak. Om dit aan te pakken start de  politie Fryslân op woensdag 14 maart een inbraakpreventieactie in de gemeente Skarsterlân.

Voetstapjes
Inbraakpreventie vormt een belangrijk onderdeel van de aanpak van woninginbraken door de politie Fryslân. Samen met de gemeente, woningbouwverenigingen en vertegenwoordigers van dorps- en wijkbelangen trekt de politie Joure, Sint Nicolaasga en Oudehaske in. De verschillende teams wijzen bewoners dan op hun eigen verantwoordelijkheid. Door middel van gesprekken, flyers en de zogenaamde voetstapjes krijgen ze inbraakpreventieadvies. Ook ontvangen  alle deelnemers van Burgernet in de drie dorpen een sms-bericht met daarin de oproep om vooral aan inbraakpreventie te doen. Op 14 maart vindt een zelfde actie plaats in Makkum en Workum in de gemeente Súdwest Fryslân. Eerder werden al  inbraakpreventiecampagnes gevoerd in de gemeente Lemsterland, Grou, Sneek en IJlst.

Politie Fryslân
De politie Fryslân zet alles op alles om woninginbraken te verminderen. Naast de preventieacties is een speciaal woninginbrakenteam opgericht dat zich bezig houdt met het opsporen van woninginbrekers. Het afgelopen jaar heeft de politie 67 inbrekers aangehouden. Dankzij deze aanhoudingen werden meer dan 204 woninginbraken opgelost.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.