Sc Joure verliest degradatieduel in 98ste minuut

Gewijzigd: 27-02-2012 11:37

STAVOREN - Sc Joure heeft zaterdag de wedstrijd tegen QVC, ook degradatiekandidaat, verloren met 2-1. Het was de eerste wedstrijd na de winterstop, want eerdere wedstrijden waren allemaal afgelast vanwege het winterweer. Joure moest de wedstrijd spelen met maar liefst acht afwezigen, waarvan er zeven basisspeler zijn. Boonstra, Struik en beide keepers (Lenes en Regts) waren op wintersport, en IJdel, Fijlstra, Horjus en Rogier de Bruin waren geblesseerd.

Desondanks was het Joure dat in de eerste helft de score opende. Boersma brak enkele minuten na het startsignaal door de verdediging van QVC en verzilverde zijn kans. Joure had daarna volop kansen om de score op te voeren en de wedstrijd te beslissen. Martijn de Bruin pegelde de bal na een voorzet van Kooistra op de goal, maar de keeper van QVC, Huitema, redde fraai. Kooistra schoot na ruim een half uur net naast en in de 38ste minuut bracht Huitema weer redding op een inzet van Boersma. De rebound werd door Kooistra net naast geschoten. Ook de thuisploeg kreeg enkele kansen, de beste kans was een schot op de paal van Wieger Zwaan in de 30ste minuut.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. QVC drong steeds meer aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Joure bleef echter ook gevaarlijk en dat had misschien wel tot een penalty moeten leiden kort na het begin van de tweede helft. Kooistra werd namelijk in het strafschopgebied uit evenwicht gebracht, maar scheidrechter Sinnema zag er geen strafschop in. In de tiende minuut van de tweede helft was het de keeper van Joure die de ploeg overeind hield. Een kopbal van Van de Wal werd door Remco Jelsma (keeper van het vierde) uit de kruising gestompt. Joure kwam er steeds minder aan te pas en na een uur was het weer keeper Jelsma die Joure op voorsprong hield. Een hard schot werd door hem gepareerd. Met nog twintig minuten te gaan, wisselde Joure drie spelers om de volle winst te behouden. Het pakte echter anders uit. Een kwartier voor tijd werd keeper Jelsma verrast door een schot van Reuvers. Het was de verdiende gelijkmaker van QVC, die op jacht ging naar de volle winst. Die kwam er uiteindelijk ook nog in de 98ste minuut. Een schot van Wieger Zwaan verdween achter keeper Jelsma, waardoor Joure weer de rode lantaarn draagt in de derde klasse.