Groeiend bezwaar tegen kap bomen

Geplaatst: 13-09-2011 11:54Reacties:
16


JOURE - Een groeiend aantal Jousters loopt te hoop tegen het kappen van 56 bomen in het park Ter Huivra. Ze vrezen dat er geen boom overblijft.Vanwege de verkeersveiligheid willen burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân de zaag zetten in het Parkje Ter Huivra.Vooral bij de bibliotheek en de watertoren aan het Scheen zouden zich gevaarlijke situaties voordoen, omdat het groen menig automobilist het zicht ontneemt.


Delen:Bron: LC
Reacties
 • User Avatar
  Een Jouwster 18-09-2011 23:01:11

  Wat mij opvalt is dat er word gemeld dat vele Jouwsters tegen de bomen kap zijn in het park Ter Huivra maar dat er op deze site niemand is die zijn of haar stem laat horen.
  Net of we het gelaten over ons heen laten komen.
  Het lijkt wel of we hier in de gemeente Heerenveen wonen,als die zegt er word gekapt dan is er daar niemand die protesteert en als de bomen weg zijn begint iedereen te klagen.
  Gemeente Skarsterlân blijf van al die bomen af,ze hoeven daar niet weg.
  Ik heb het idee dat er iemand op het gemeentehuis zit en bedenkt wat zij/hij vandaag weer eens zal gaan doen en komt dan op het idee van het kappen.
  Er word niet gekapt,nu niet en nooit niet.
  De gemeente moet met overtuigend bewijs komen waarom er bomen moeten sneuvelen.

  Een Jouwster.

 • User Avatar
  2cv 18-09-2011 23:40:11

  Ik denk dat je met hooguit 5 bomen kappen al een stuk meer overzicht krijgt. Je hoeft ook niet dwars door dat hele parkje heen te kunnen kijken.

  Maar eigenlijk ligt de oorzaak bij de gemeente zelf: zij hebben daar zo'n idiote verkeerssituatie neer laten leggen een aantal jaar terug.

 • User Avatar
  Een Jouwster 19-09-2011 20:28:40

  Ik ben het volledig met 2cv eens.
  De gemeente heeft zelf een probleem gemaakt dmv het aanleggen van een stelletje stomme kronkels in de twee wegen die het parkje omsluiten.
  Deze kronkels waren bedoeld als snelheid remmers.
  Nu deze redenatie niet meer opgaat moeten er bomen sneuvelen.
  De bocht bij de bib is een drama vooral met 2 vrachtauto,s uit tegen gestelde richtingen.
  De kronkels nabij de rabo-bank is ook zo,n drama.
  Maar laat de bomen niet de klos zijn van het ondoordacht denken en handelen van een handvol kantoor figuren op het gemeente huis.
  Gemeente Skarsterlân waarom plaatsen jullie daar geen rotonde,wij Jouwsters zijn goed in rotonde,s en eentje meer of minder maakt niets uit.

 • User Avatar
  2cv 19-09-2011 23:18:06

  Als je een rotonde aan gaat leggen, moet die (ongeveer) komen op de plaats waar nu de bocht bij de bieb is. Dan moet de EAB-straat als het ware doorgetrokken worden door ... Ter Huivra. Dat gaat ook veel bomen kosten. En dan is er nog niks gedaan aan de kruising Prof. Titus Brandsmaweg/Scheen/Ter Huivra (daar is ook niet genoeg ruimte voor nog een rotonde). Eerlijk gezegd zie ik niet echt een goede oplossing behalve snoeien in het rooiplan.

  Zowieso is de 'verkeersonveiligheid' een rotsmoes: toen er een paar jaar terug een fietser doodgereden werd, is er ok niks veranderd. Waarom moet het nu dan plotseling wel veranderen ?

 • User Avatar
  Een Jouwster 19-09-2011 23:46:59

  Sorry 2cv:

  Maar met de rotonde was gewoon een gek aansteker voor de gemeente Skarsterlân.
  Uiteraard moet er daar geen rotonde komen,dan moeten er nog meer gekapt en gesnoeid worden.
  Gewoon zo laten zoals het is,het verkeer verplaatst zich binnen de bebouwde kom met 30 km/uur en als iedereen zich daar aan houd is er niets mis.
  Alleen de bocht bij de bib is een drama,daar zouden ze een stukje weg extra kunnen verbreden zodat het verkeer er elkaar vertrouwd kan passeren.
  Vrachtverkeer moet zich dan maar aanpassen,desnoods kleinere vrachtauto,s ipv die grote jongens die nu de bebouwde kom binnen komen knallen.

 • User Avatar
  2cv 20-09-2011 12:09:43

  Ow :P

  Maar als de baas zegt dat er op een grote vrachtwagen gereden gaat worden, dan heb je niet veel keus. Als de bocht dan wat krap is, is dat het probleem van de chauffeur. Maar het is inderdaad een smalle rotbocht en vind het knap van de vrachtwagenchauffeurs dat er zo weinig paaltjes platgewalst zijn. Gelukkig is daar best wel ruimte om de bocht breder te maken (heeft een automobilist afgelopen winter ook al geprobeerd te doen).

  Qua uitzicht zou alleen de heg bij de watertoren weg moeten, mar dat is uiteraard privébezit + een aantasting van de privacy als dat ding weg gaat.

 • User Avatar
  bernard 21-09-2011 09:56:33

  Tja heb jullie berichten ook eens gelezen maar ik zou me niet verbazen dat ze de mensen die nnu net in de nieuwe woningen wonen (waar vroeger de bibliotheek stond) iets toe gezegd hebben. Nu krijgen de mensen namelijk de lampen van auto's in de woonkamer en daar zit je natuurlijk niet om te springen. Want ik zie d belemmering van groen helemaal niet op de kruising van de Rabobank. Gewoon rustig blijven en rijden. Voor vrachtwagens is het i.d.d, een rot punt maar om daar nu de bomen voor te kappen?

 • User Avatar
  waldpyk 21-09-2011 13:44:38

  Naar mijn weten heeft de gemeente toezeggingen gedaan aan de bewoners van "de witte blob" tegenover de bushaltes ivm vermeende overlast. Hoewel de bushaltes er al waren voor het appartementengebouw er stond, geeft de gemeente de bewoners nu hun zin doordat een andere route en plek voor haltes voor de bussen is bedacht. Dit heeft wel tot gevolg dat er, in plaats van dat het er veiliger op wordt, meer verkeersonveilige situaties en kruispunten onstaan. Daarnaast met de Merk en het parkje op de kop, en het kost ook nog eens veel geld in deze tijd van crisis en nieuwe taken die de gemeente ook nog eens naar zich toe krijgt (WMO etc.). Als de fusiepartners eens wisten dat Sk'lan zo zijn geld verkwist ....

 • User Avatar
  djumy07 22-09-2011 18:42:21

  Wat een onzin allemaal,weer bomenkap in de Joure,waarom?
  Elke keer als die randdebielen op het gemeentehuis iets bedenken van ons belastinggeld gaat om idiote ideeen waar niemand iets mee kan.Onveilige situaties ?Plaats spiegels of weet ik wat maar handen af van Park Ter Huivra!!!!!!Bijna elke Jouster is er mee op gegroeid en een paar jaar geleden moest het al op de schop en nu weer voor wie eigenlijk?voor die nieuwe bewoners?Je wist van te voren wat je kocht dus opzouten met je gezeur!!!!!!Waar vind je tegenwoordig nog groen voor je deur!!!1

 • User Avatar
  jano 24-09-2011 11:16:07

  Maak voorrangs weg van titusbrandsmaweg (haaientanden scheen /rabo)dan weet iedereen tenminste wie voorrang heeft.
  En laat de bomen staan

 • User Avatar
  2cv 26-09-2011 01:09:54

  En overtuig automobilisten op dat kromme stuk weg tussen de bushaltes en de T-splitsing dat je daar niet in mag halen. Vandaag ramde ik bijna een groene opel astra omdat die wat fietsers in moest halen. Alleen met een noodstop kon ik een botsing voorkomen. Het is heel simpel: als je geen overzicht hebt moet je niet inhalen. Bomen kappen is dan niet nodig.

 • User Avatar
  art 27-09-2011 17:05:25

  De oplossing is simpel: haal de bocht weg bij de Bibliotheek (maak daar een kruising)en laat de weg E.A. Borgerstraat recht door het park lopen. In dat geval heb je 2 problemen opgelost, park weg en betere doorstroming. Eventueel kun je op de vrijgekomen straat wel weer nieuwe boompjes planten of de begraafplaats uitbreiden.

 • User Avatar
  Een Jouwster 29-09-2011 12:01:24

  De opmerking die een zekere art hier boven maakt is duidelijk de wens van de gemeente,is art soms zelf belanghebbende in dit gebeuren.
  De bomen moeten hoe dan ook blijven staan,dan moet het auto verkeer zich maar aanpassen.
  En trouwens met deze recessie in aantocht en duurdere prijzen word er straks toch minder auto gereden.
  Kortom er moet een oplossing komen,dit wisten ze ook al toen ze het zo aanlegden maar nogmaals geen boompje kap.

 • User Avatar
  2cv 29-09-2011 23:28:26

  De recessie is niet in aantocht. Die is er al. En autorijden blijven we toch wel doen.

 • User Avatar
  djumy07 12-10-2011 21:08:25

  Wat een dom ideen van Art zeg!Werkt ook bij de gemeente zeker.Geert Knolweg doortrekken tot aan de Schelp daarvoor een bocht maken(breed genoeg natuurlijk)naar de Rabo.E.A.B weer net als vroeger een kruising of weet ik wat,maar in ieder geval handen af van It Lytse Parkje.Hele generaties zijn daar mee op gegroeid(jouster merke en andere dingen die daar stonden zie andere berichten)Laat de Joure nu eens de Joure blijven!!!!!!!!1

 • User Avatar
  De Waal 19-10-2011 09:49:37

  Volgens mij is het al van de baan. Maar geen kapperij, zeg ik! Leg maar een weg aan vanaf de Scheen naar de Mounekamp. Oude Aldi weghalen.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer