Voetbal: Sc Joure zaterdag gelijk in bekerwedstrijd

Gewijzigd: 22-08-2011 19:12

MINNERTSGA - Zaterdagmiddag stond de eerste bekerwedstrijd voor het eerste team van de zaterdag van Sc Joure op het programma. De Jousters moesten het in en tegen Minnertsga opnemen. Sc Joure, dat uitkomt in de derde klasse, is ingedeeld bij tweede-klasser Minnertsga, derde-klasser Zeerobben en vierde-klasser Workum.

Sc Joure werd deze middag niet gecoached door Jan Slump, maar door Gerrie Schouwenaar van zondag 1. Sc Joure begon sterk en had al in de negende minuut op voorsprong moeten komen, maar Pieter Joost Struik schoot naast. Minnertsga had weinig in te brengen en na een kleine twintig minuten dacht Joure op voorsprong te komen. Doelman Jorn Helder bracht echter nog net met de voet redding. Vlak daarna had Minnertsga een penalty moeten krijgen toen Arjan Andringa van achteren onderuit gehaald werd. De scheids besliste echter anders en liet doorspelen. Joure ging door waar het mee begonnen was: aanvallen. Opnieuw was Pieter Joost Struik dichtbij een doelpunt, hij dribbelde zich knap vrij, maar opnieuw bracht Helder met de voet redding. Vlak na het half uur kreeg Minnertsga een opgelegde kans om op voorsprong te komen, maar Asad faalde alleen voor de keeper. Het bleef in het eerste bedrijf dan ook 0-0.

In de tweede helft werd Minnertsga beter, mede doordat Hoekstra gewisseld werd voor Zonderland. Na enkele goede kansen voor Minnertsga in het eerste kwartier van het tweede bedrijf werd de score na een uur voetballen geopend door Sytema. Hij bracht het thuisteam op voorsprong na een prima aanval van onder andere Asad. Lang konden ze hier niet van genieten, want nog geen 2 minuten later stond het alweer gelijk. Een mooie boogbal van Thom Boersma ging via de vingertoppen van de doelman en de paal in het net en enkele minuten later had Sc Joure de 1-2 moeten maken. Het was weer een inzet van Pieter Joost Struik, maar ook nu werd deze gekeerd door doelman Helder. De laatste fase van de wedstrijd was voor de thuisspelende ploeg, maar verder als een kopbal op de paal kwam het niet. In de 85ste minuut had Jorn Bosma nog rood moeten krijgen, na een grove overtreding van achteren. Maar ook nu was de scheidsrechter mild gestemd en toonde slechts de gele kaart.