Sc Heerenveen wint van Beerschot

Geplaatst: 21-07-2011 14:32

LEEK - Sc Heerenveen heeft in zijn oefencampagne woensdagavond gewonnen van het Belgische Beerschot AC. De wedstrijd werd gespeeld in Leek, zonder de geblesseerden Breuer en Sibon en ook zonder Geert Arend Roorda. Die was in Luik om over zijn eventuele transfer naar Standard Luik te praten. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Friezen. In de eerste helft kwam Heerenveen op achterstand toen Conor Laerenbergh fenominaal uithaalde. Keeper Vanderbussche zag de bal in de kruising verdwijnen. In de tweede helft ging Heerenveen wat beter spelen en dit resulteerde in de gelijkmaker door een doelpunt van Djuricic. Sc Heerenveen kreeg de smaak te pakken en ging op jacht naar de overwinning. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet. De in de 78ste minuut ingevallen Quenten Martinus was wel succesvol. Hij schoot vlak voor tijd de 2-1 binnen.