Contract en snuffelstage voor Schmidt JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Contract en snuffelstage voor Schmidt
Geplaatst: 20-06-2011 12:05

Doke Schmidt traint de eerste weken van het seizoen mee met de A-selectie van SC Heerenveen. De negentienjarige verdediger tekent spoedig een tweejarig contract en mag direct op 'snuffelstage' bij de selectie van coach Ron Jans.

Tijdens zijn stage gaat Schmidt 'ruiken aan het eerste team', zegt hij maandag op de website van SC Heerenveen. "Ik ga oefenwedstrijden meespelen, zodat ik kan ervaren hoe de wedstrijdspanning bij het eerste elftal is. Ik heb er heel veel zin in."

Bij SC Heerenveen is men vol lof over Schmidt. "Hij heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt, en kan nu ook die laatste stap zetten. Doke is een echte teamspeler; goed in de organisatie en hij gaat voorop in de strijd. Eigenlijk een type Petter Hansson. Hij heeft veel doorzettingsvermogen en is een echte sportman", aldus Henk Herder, één van de assistenten van Ron Jans bij het hoogste keurkorps.

Op 4 juli sluit Schmidt zich weer aan bij de beloftes van Heerenveen/Emmen, maar de verdediger hoopt uiteraard ook op wedstrijden in de hoofdmacht van de Friezen. "Sommige mensen zeggen dat ik komend seizoen misschien wel mijn debuut kan maken, maar ikzelf zeg dat liever niet. Ik hoop er natuurlijk wel op, zeker omdat ik nu de voorbereiding mee doe met het eerste team. Maar ik heb nog geen één keer met ze meegetraind, dus ik vind het moeilijk aan te geven hoe groot die kans is."

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.