Eerste punt helpt Sc Joure niet

Geplaatst: 29-11-2021 12:28|© Foto: Twitter
Sc Joure heeft zaterdagmiddag haar eerste punt in de tweede klasse I binnen gehaald. Op eigen veld werd het 2-2 tegen de nummer twaalf; Sc Veenwouden. Dat de Jousters een punt gingen halen, leek een lange tijd onhaalbaar. De eerste kansen voor de bezoekers, net als de eerste goals. In de 37ste minuut mocht Sc Veenwouden een penalty nemen en die werd verzilverd.

Vlak na rust wordt de score verdubbeld. In de 51ste minuut wordt een rebound binnen geschoten en is het 0-2. Niet veel later lijkt Sc Joure terug te komen in de wedstrijd, maar de goal wordt afgekeurd. Het spel vliegt over en weer, maar het is Sc Joure dat scoort in de persoon van William Vermaning. In het slotakkoord vergeet Veenwouden de beslissende treffer te maken en ziet zelfs door slecht verdedigen de Jousters langszij komen. Sebastiaan Kooistra zorgt ervoor dat Sc Joure haar eerste punt behaald.

Veel schieten de Jousters er niet mee op. Ze komen niet dichterbij de nummer 12 en ook Nijland wist een punt te pakken, de nummer 13. Volgende week speelt Sc Joure uit bij Stiens. Tenminste als de coronamaatregelen geen roet in het eten gooit.