Gemeente reserveert 6,5 miljoen voor Brûsplak

Geplaatst: 07-10-2021 10:03|© Foto: JouwJoure.nl
De Stuit wordt omgebouwd tot Brûsplak. Tenminste, dat stelt het college van de Fryske Marren voor aan de gemeenteraad.
Er is uitgebreid onderzoek gedaan door een projectgroep naar verschillende huisvestingsmogelijkheden. Gedurende het onderzoek is ook geluisterd naar de zorgen van de omwonenden, sommigen hebben angsten omtrent hangjongeren, geluidsoverlast en parkeerproblemen. Daarover wordt de komende tijd vinger aan de pols gehouden en de projectgroep (bestaande uit inwoners van Joure) blijft ook betrokken bij het vervolgproces.

Het plan is dat er multifunctionele ruimtes in de Stuit worden gerealiseerd. Tweederde blijft beschikbaar voor turnen. Tijdens het onderzoek hebben 17 verenigingen aangegeven ruimte te willen huren in het nieuwe gebouw. Deze verenigingen huren nu vooral ruimtes in andere gemeentelijke gebouwen, zoals de Miks en de Evenementenhal. Het Brûsplak omvat vele maatschappelijke doelen zoals maatschappelijke, culturele en sportieve disciplines. Onder andere het Toanhûs en de Bibliotheek geven ook aan graag gebruik te willen maken van de nieuwe duurzame locatie. Ook de omliggende scholen zullen straks de locatie blijven gebruiken voor hun bewegingsonderwijs.
De huidige locaties voor verenigingen en activiteiten (denk aan de Miks en de Evenementenhal) worden waarschijnlijk verkocht.

Gisteren heeft er een Petear plaatsgevonden waar het Brûsplak op de agenda stond en er was een groep voorstanders naar het gemeentehuis getogen om hun voorkeur uit te spreken… eeh, zingen (zie tweet hieronder). Op 27 oktober a.s. zal het college bovenstaand voorstel behandelen in de raadsvergadering.

In het nieuwe Brûsplak zal trouwens geen ruimte zijn voor grotere evenementen zoals optredens, hiervoor kan uitgeweken worden naar de Oerdracht, ’t Haske of Sportfun.

Bent u voor of tegen een Brûsplak in de Stuit? En waarom wel of niet? Plaats uw reactie met omschrijving hieronder als u wilt.
Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer