Wilde achtervolging eindigt in Joure

Geplaatst: 02-12-2020 09:27|© Foto: JouwJoure.nl
JOURE - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie personen aangehouden na een achtervolging, waarbij ook een personenauto in beslag genomen werd. Het begon even voor twaalf uur toen een busje een politiecontrole voorbijreed op de A6 vanuit Lemmer. Een automatische controle van het kenteken gaf aan dat het voertuig gestolen was, waarop een volgteken van de politie volgde.

In plaats van het voertuig aan de kant te zetten, ging de bestuurder er vandoor. Hij reed Joure binnen met de politie op zijn hielen. Op de Eeltsjebaes werd de auto stil gezet en ging de bestuurder er te voet vandoor. De bijrijder, een 37-jarige uit Almere, bleef zitten en kon worden aangehouden. De gevluchte bestuurder kon met behulp van een politiehond en politiehelikopter worden opgespoord. Hij zat in een achtertuin op de Ulekamp. Het ging om een 32-jarige man uit Almere. Een derde persoon, een 18-jarige man uit Almere, werd ook aangehouden.

Onderzoek van het busje leverde een gestolen motor op. Die zat achterin. Het drietal is vastgezet en nader onderzoek volgt. Een bergingsbedrijf heeft het busje afgevoerd.
Delen:
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer