Fc Burgum drukt Sc Joure verder in de problemen

Geplaatst: 17-12-2019 15:59|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Het seizoen van het vlaggenschip van Sc Joure is bij lange na niet wat er van verwacht werd (tot nu toe). Zaterdag kwam koploper Fc Burgum op bezoek, niet direct een tegenstander om wat vertrouwen op te doen, tenminste op papier. In de praktijk deden de Jousters het heel aardig. Sterker nog, in de eerste 25 minuten waren ze de bovenliggende partij en hadden een aantal kansen om de score te openen. Na 26 minuten kreeg Jelte ter Heide (Sc Joure) de rode kaart gepresenteerd, nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Het overtal zorgde niet voor een ander wedstrijdbeeld en dus het bleef het 0-0 tot de rust.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor de bezoekers, maar kreeg Sc Joure de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. De scheidsrechter gaf de thuisploeg een penalty, die door Stijn Terpstra genomen werd. De goalie van Burgum keerde zijn inzet en dus bleef het gelijk. De bezoekers werden sterker en kregen kansen. In de 80ste minuut viel de beslissing. Cor-Pieter Pander kapte met links een speler uit om vervolgens droog met rechts binnen te schuiven. De Jousters kregen in de slotfase nog een goede kans om gelijk te maken, maar deze werd niet verzilverd.

Opnieuw verlies dus. Sc Joure blijft weliswaar elfde, maar ziet Hardegarijp wel een puntje dichterbij komen. Boven de Jousters won VEV'67 en staat daardoor zes punten boven de Jousters. VVI, dat ook boven Sc Joure staat, stond 1-0 voor tegen Stiens, maar de wedstrijd werd gestaakt vanwege een beenbreuk. Zwaagwesteinde en Nijland, de nummer laatst en voorlaatst, kwamen niet in actie. De winterstop is aangebroken en de volgende wedstrijd is uit tegen Zwaagwesteinde op 25 januari. Een degradatieduel bijna. Overigens spelen de Jousters vanavond nog op eigen veld voor de beker. Om acht uur komen de Flevo Boys op bezoek om een tussenronde te spelen.